Εργαστήρι Συμπεριφορικού Δράματος Ή
Όταν το θέατρο θεραπεύει

Διαθεσιμότητα:Σε απόθεμα

Έχοντας ως στόχο  την προώθηση των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, το Επί Κοινωνώ υλοποιεί εργαστήρι Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος .

Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα είναι ένα ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, όπου το υλικό και το περιεχόμενο των επιλεγόμενων δραστηριοτήτων βασίζονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό. Στόχος της μεθόδου είναι η ανάδυση των πραγματολογικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων (μη λεκτική επικοινωνία, κοινωνική αλληλεπίδραση, αυθόρμητες επικοινωνιακές συνθήκες, γνώση πλαισίου, γνώση του σημαντικού, δια δραστική συνθήκη) μέσα από δια δραστικά παραμύθια. Τα παιδιά δηλαδή καλούνται να χτίσουν μαζί τη πλοκή του παραμυθιού, να πάρουν ενεργούς ρόλους και να λύσουν μαζί το διακύβευμα της ιστορίας, καθώς θα εκτυλίσσεται η πλοκή της κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ελκυστική και ωφέλιμη μέθοδο που συνδυάζει τη χαρά του παιχνιδιού, της δημιουργίας, της ανακάλυψης, της αυθόρμητης εμπλοκής στο περιβάλλον, με θεραπευτικές αρχές που βασίζονται στη ψυχολογία.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους:

  • με επικοινωνιακές δυσκολίες
  • χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • προβλήματα συμπεριφοράς
  • ΔΕΠΥ
  • υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό
  • σύνδρομο Άσπεργκερ
  • επιλεκτική αλαλία

 

Στόχος του προγράμματος είναι μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 45- 60 min οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν προσωπικές δυσκολίες όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, αντίσταση στην αλλαγή, έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς και η προώθηση και η βελτίωση των  επικοινωνιακών δεξιοτήτων  τους, μέσα από τα προσωπικά τους κίνητρα και την αυτενέργεια.

«Είναι διαισθητικά ελκυστικό στους θεραπευτές. Απασχολεί τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς απολαμβάνουν τη χαρά των παιδιών τους. Επομένως όλοι κερδίζουν». Dr Tony Adwood.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω ηλ. διεύθυνση:

https://www.cbdmethod.com/